A kerületi önkormányzati képviselők többsége évente egyetlen alkalommal, 1800 karakterben (szóközzel, persze :) ) jelenhet meg az önkormányzat lapjában, de ezt a beszámolót legalább szó szerint közlik. Lehet, hogy a blog olvasóinak egy része nem kíséri figyelemmel az időutazásnak is beillő lap tevékenységét, itt is közzéteszem ezt a szöveget.

Jelenleg pártoktól független, liberális elveket valló képviselőként dolgozom, mivel korábbi pártomból, az SZDSZ-ből ez év nyarán kiléptem a kerületieket igazságtalanul sújtó ingatlanadó támogatása miatt, mivel egy képviselő elsősorban választóinak, nem pedig egy párt nevében eljáró frakciónak tartozik elszámolással.

Az év elején fogadóórát indítottam az interneten, ilyenmasholnincs.blog.hu címen, mivel a XXI. században nem tartható, hogy a kerületiek képviselőjüket havonta egyszer kereshessék fel. A blogon több tucatnyi kérdéssel foglalkoztunk, indulása óta több tízezer letöltést regisztráltunk.

Idén nyáron átadták a kerületben egész Budapest egyik legkorszerűbb bicikliútját, amely az Újpesti rakpartot köti össze a Gogol, a Kassák Lajos, a Pap Károly és a Röppentyű utcákon át Angyalfölddel. Az EU támogatásából megvalósult beruházással jelentősen javult a kerékpáros közlekedés infrastruktúrája, hiszen korszerű tárolók is épültek. Ez egy olyan eredmény, aminek méltán örülhetünk mindannyian együtt.

Felléptem az Ipoly utca és a Pozsonyi út sarkán álló (korábbi CBA) ingatlan áron aluli értékesítése ellen, képviselőtársaimmal együtt rendkívüli testületi ülést is kezdeményeztünk. A többségi frakció tagjai azonban minden érvet lesöpörve támogatták az ingatlan sajátos körülmények közti értékesítését. Az ügyben jelenleg rendőrségi nyomozás zajlik.

Interpellációt intéztem Tóth József polgármesterhez, mert az Önkormányzat intézményeiben egy olyan zenekar koncertjére került sor, mely lemezeit a legismertebb szélsőjobboldali, gyűlöletkeltő honlap segítségével reklámozza. Szerintem nem azért támogatjuk a kerület kulturális intézményeit, hogy hasonló zenekarok fellépését segítsük elő.

Amennyiben kérdésük van, keressék fel az ilyenmasholnincs.blog.hu címen internetes fogadóórámat vagy írjanak e-mailt a merkerdavid@gmail.com címre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr701547986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.