2009. november 17-én nyílt levelet kaptam a Jobbik kerületi szervezetétől. Igazán megtisztelő, hogy ilyen nagy figyelmet fordítanak rám, etnikai jellegű zavargások kirobbantása, uszító fórumok szervezése, összeesküvéselméletek gyártása, a bűntetett előéletűeknek betyársereg és a bűntetleneknek csendőrség toborzása mellett is jut idejük szerény személyemnek nyílt levelet írni, melyben életviteli tanácsokkal látnak el.

Sajnos azonban a hosszú levél megírása mellett kevesebb idejük jutott olvasásra, ezért sikerült egy olyan levelet írniuk, melynek alapállítása sem igaz. Ugyanis a képviselőtestületben független képviselőként dolgozom, a Szabad Demokraták Szövetségéből közel fél éve kiléptem, így az interpellációmal kapcsolatos pozitív és negatív vélemények is csak rólam szólnak, nem egykori pártomról. Ez annyira így van, hogy a 2 SZDSZ-es képviselő nem is vett részt az interpelláció elfogadásáról szóló szavazásban. Úgy tűnik ez elkerülte a testületi ülésen részt vevő jobbikos különítmény figyelmét, bár azt már megszokhattuk, hogy a tények ritkán befolyásolják a nyilasok szellemi örököseinek véleményét.

Ugyan így elkerülte figyelmüket, hogy nem kértem a koncert "betiltását", csak a testület érvényben levő, minden képviselő által megszavazott állásfoglalásának betartására hívtam fel a figyelmet. Ez egyértelműen fogalmaz, önkormányzati intézményben nincs helye semmilyen szélsőséges, kirekesztő rendezvénynek vagy olyanoknak, akik fellépésükkel támogatják az ilyen nézetek terjedését. Egy olyan zenekar, amelynek CD-jét a kuruc.info terjeszti, sőt, a lemez megvásárlásával a közismert magyarellenes honlapot anyagilag is támogatja, ezt szerintem bőven kimeríti. Sajnos a testület többi tagja vagy nem nyilvánított véleményt, vagy egyetértett Dr. Tóth József polgármesterrel, aki kivívta a Jobbik szimpátiáját is; "a polgármester higgadtan és korrekt módon kioktatta a képviselőurat, hogy mit szabad és mit nem. Nem szabad például megsérteni a művészeti szabadságot, és nem ajánlatos a Rákosi módszerek újraélesztése. Valamint emlékeztette a képviselő urat, hogy nem is olyan régen még ők voltak a szólás, és véleménynyilvánítás szabadságának harcosai, és hogy most éppen az ellenkezőjét bizonyítja ezzel az interpellációval."

Abban nem kételkedem, hogy Döry Miklósnak és társainak kedvére való ez a barátkozás, viszont talán elgondolkodtató lehet azoknak, akik az MSZP-től várnak segítséget az erősödő kirekesztés elleni küzdelemhez. Hiszen mit várhatunk el a választóktól, ha az önkormányzat maga is képtelen betartani saját állásfoglalását, sőt, érdemi válasz helyett Rákosihoz hasonlítják az ezt firtató képviselőt, azaz engem.

A végén pedig következzen a kedvenc részem a Jobbik leveléből; "Ön nem alkalmas Magyarországon semmilyen tisztségre, még ügyfélszolgálatosnak sem!" Hát, ezt sajnálattal veszem tudomásul, hogy még ügyfélszolgálatosnak sem vagyok alkalmas, megígérem ezúton, hogy ilyen babérokra nem pályázom, a tisztségeimet pedig nem a szélsőjobboldali pártnak, hanem a választóknak köszönhetem, a jövőben is ehhez szeretném tartani magam.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr271535550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása