A mai napon interpellációt intéztem Dr. Tóth József polgármesterhez a kerületben tervezett Ismerős Arcok koncerttel kapcsolatban. A zenekar működésről bővebben a Magyar Narancsban is lehet olvasni.

INTERPELLÁCIÓ

 

Tisztelt Polgármester úr!

 

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testüelte Szervezeti és Működési Szabályzatának 21§ alapján interpellációt nyújtok be az Ismerős Arcok zenekar 2009. október 10-én az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (AJAMK) meghirdetett koncertjével kapcsolatban.

 

A képviselőtestület 2008. január 10-én politikai állásfoglalást tett:

 

a)szélsőséges politikai nézeteket hangoztató, rasszista, antiszemita, kirekesztő, másokban félelmet keltő szervezet és személy részére Budapest Főváros XIII.  kerületében közterületre területfoglalási engedélyt, illetve az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanra bérbeadási engedélyt nem ad,

 

b)az a) pont tilalma kiterjed minden olyan rendezvényre - annak szervezőitől függetlenül - melyen ilyen szervezetek tevékenységét népszerűsítik.

 

Éppen ezért meglepve értesültem róla, hogy az Önkormányzat 100%-os tulajdonában álló XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. (NKFT) az az AJAMK-ban nem pusztán helyt ad az Ismerős Arcok nevű zenekar koncertjének, hanem még a rendezvény népszerűsítésében is részt vesz.

 

Míg az NKFT honlapja szűszavúan csak az „ Az igényes hazai rockzenei élet meghatározó szereplőjének 2 hete megjelent zenealbumának bemutató koncertje“ néven tesz említést az eseményről, érdemes kicsit mélyebben foglalkozni a zenekar munkásságával. Lemezüket ugyanis a szélsőséges, uszító kuruc.info honlapján lehet megrendelni, számos elismerő kritika kíséretében (itt megtekinthető: http://kuruc.info/r/1/20701/). Az általuk nagyrabecsült zenekar egyébként némileg visszafogottabb, mint az egészen nyíltan cigány és zsidóellenes uszításáról ismert Romantikus Erőszak vagy mondjuk a Kárpátia, de a hangsúly a némilegen van. A zenekar pont olyan radikális rendezvények rendszeres fellépője (Magyar Sziget, Jobbik majális, Turul Fesztivál, stb.), melyeket kerületünktől távol kívántunk tartani.

 

Véleményem szerint a zenekar önkormányzati intézményben megtartandó koncertje és annak széleskörú propagálása ellentétes a Képviselő-testület 2008. január 10-én elfogadott állásfoglalásával, éppen ezért kérem Polgármester urat, hogy adjon magyarázatot, milyen okból támogatja az Önkormányzat az Ismerős Arcok angyalföldi koncertjének megszervezését.

 

 

 

Válaszára várva, tisztelettel:

 

 

 

Merker Dávid

önkormányzati képviselő

 

Budapest, 2009. október 5.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr571428686
süti beállítások módosítása