E közlemény aláíróiként üdvözöljük és fontosnak tartjuk a Meleg Méltóság Menetét. A láthatóság nem propaganda, a szexuális orientáció nem „terjeszthető”. Egy szabad társadalomban mindenkinek joga van megmutatni magát, joga van küzdeni az Alkotmányban biztosított emberi méltóságért. A Meleg Méltóság Menetének részvevői ezt teszik. A „mentális sérülést” emlegetők, a felvonulást közterületen, sőt még zárt körben is tiltani akarók, s különösen az erőszakra felhívók maguk bizonyítják, milyen nagy szükség van a Méltóság Menetére. A gyűlölködők az emberi méltósághoz való jogot vonják kétségbe, ami ellentétes az Alkotmány szellemével, de még a felebaráti szeretet eszméjével is.  

Szeretnénk világossá  tenni, hogy nem csak a melegek ügyéről van szó. Mindenkinek – megismételjük: mindenkinek – joga van ahhoz, hogy megbélyegzéstől, továbbá verbális és fizikai erőszaktól való félelem nélkül élhesse életét. Ez egy szabad demokratikus társadalom alapja. Magyarországon ez nem mindenkinek adatott meg. Közös szégyenünk, hogy a hazánk még mindig nem az azonosan szabad emberek országa. Ez a legfontosabb és legfájdalmasabb magyar ügy.  

Szabad emberekként fontosnak tartjuk a magunk és mások jogait. Üdvözöljük, ha vannak, akik kiállnak magukért, s közben nem mások ellen fordulnak. Meg kell végre értenünk, hogy ha egyvalaki joga, méltósága sérül, akkor mindenkié meginog, s hogy ha a méltóság sérül, akkor végső soron az élethez való jog is veszélybe kerül – amint erre tragikus példákat is láttunk az elmúlt hónapokban. Az önkényesen megbélyegzésre kiszemelt csoportok elleni támadások súlyos veszélyt jelentenek az egész társadalomra nézve: azonos logika alapján bárki a célkeresztbe kerülhet. Egy szabad társadalom csakis az egymás iránti felelősségre, az emberi méltóságra, a szolidaritásra és a toleranciára épülhet. Magyarországnak is ezekre kell építenie a jövőjét.  

Közleményünkkel azt kívántuk jelezni: vannak Magyarországon, akik nem tűrik némán, hogy hazájuk a rosszindulat, a gyűlölet és az erőszak martaléka legyen, vannak szabad emberek, akiknek célja, hogy mások is szabad és méltó életet élhessenek.  
 

Barát Endre

Dávid Gábor

Derdák Tibor

Dés Magdolna

Garai-Edler Eszter

Gabos Erika

Halmai Gábor

Kesselbauer Ábel

Labanino Rafael

Léderer András

Mayer Dániel

Merker Dávid

Orsós János

Ráduly Emil

Ungár Klára

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr351360126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.