Mdavid 2009.04.02. 15:58

Cikkajánló

A Helyi Téma legfrissebb számában jelent meg az alábbi írás, azt hiszem, nem szorul kommentárra.. Bár több helyen túlzásoktól sem mentes a cikk, a Helsinki Bizottság elnökének álláspontja alátámasztja az én véleményemet. A bekiabálók szájának befogása, fejük csapkodása nem elfogadható senkitől, pláne nem egy önkormányzati tisztviselőtől. Ez azonban az őt delegáló pártot a legkevésbé sem zavarja.

 

Történészt bántalmazott a volt szocialista képviselő 

Több, mint testőr 

Fehér Józsefné tizenkét évig volt az MSZP képviselője a kerületben, jelenleg bizottsági tag és az Angyalföldi Szociális Egyesület elnökhelyettese. Az ezüst érdemkeresztes szociális munkás március 15-én nekiesett egy történésznek, mert az Gyurcsány Ferenc távozását követelte.  

Nem mindennapi felvétel birtokába került a Helyi Téma, amelyen az látható, hogy kerületünk egykori tekintélyes szocialista képviselője egy fiatalembert bántalmaz a március 15-i Kossuth téri ünnepségen. A Magyar Televízió felvételén jól látszik, ahogy Fehér Józsefné, aki jelenleg a 13. kerületi önkormányzat bizottsági tagja, lenyomja a Gyurcsány Ferenc távozását szavakban követelő fiatalember fejét és leveri a szemüvegét. Fehér Józsefnét nem vitték el a rendőrök bántalmazásért, Hernády Zsoltot azonban hét órán át étlen-szomjan benntartották a Gyorskocsi utcai fogdában, meztelenre vetkőztették és megmotozták.  

Az eset országos felháborodást keltett, Hernády Zsolt történész feljelentést tett az őt elvezető rendőrök ellen, Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány pedig elismerte, hogy a rendőrök hibáztak, amikor elvitték a történészt és a másik bekiabáló Rosdy Tamás jogászt. A rendőrfőkapitány ugyanakkor azt mondta: a rendőröket nem vonják felelősségre. 

Bár a rendőröknek nem, több jogvédő szervezet képviselőjének rögvest az események után szemet szúrt, hogy a bekiabálókat szankcionálták az egyenruhások, a tényleges fizikai erőszakot alkalmazó nyugdíjasokat viszont nem.

-Furcsa, hogy azokat vitték el, akik kizárólag verbálisan adtak hangot az elégedetlenségüknek, nem azokat, akik a fiatalembereket fizikailag is inzultálták. Az önjelölt rendcsináló nyugdíjasok ellen ugyanis nem indult eljárás- mondta el lapunknak Kádár András Kristóf, a Helsinki Bizottság társelnöke. 

Az eset pikantériája, hogy az MSZP 13. kerületi szervezetének egy másik tagja, Csonka Beáta utólag beismerte, hogy ő volt az, aki kezével betapasztotta Hernády Zsolt száját, hogy az ne mondhassa el véleményét a miniszterelnökről. Meglátása szerint ezért köszönet járna neki, hiszen éppen a hangoskodó érdekében cselekedett.  

Azt egyelőre nem tudni, hogy az MSZP 13. kerületi szervezete hogyan reagál egyik prominens bizottsági tagjuk, volt képviselőjük botrányos viselkedésére. A helyi SZDSZ szerint azonban egy önkormányzati tisztségviselő nem engedhet meg magának ilyen viselkedést.

- Elszomorít, hogy ilyesmi egyáltalán megtörténhet. Ez a viselkedés nem méltó egy demokratikus gondolkodású állampolgárhoz, még kevésbé egy politikushoz. Úgy vélem, az MSZP-nek mérlegelnie kell, hogy az efféle viselkedés megfelel-e az etikai normáiknak és hogy az ilyen magatartást tanúsító személy méltó- e a bizottsági tagságra–mondta el lapunknak Merker Dávid, SZDSZ-es képviselő.  
 

Ki is valójában Fehér Józsefné?

A jelenleg nyugdíjas hölgy tizenkét végig volt az MSZP képviselője a 13. kerületi képviselő testületben, az angyalföldi 16-os választókerület képviselőjeként. Helyét jelenleg Tóth Péter, Tóth József szocialista polgármester fia tölti be a testületben. Fehér Józsefné nyugdíjazása előtt szociális munkás volt és jelenleg is ő az Angyalföldi Szociális Egyesület elnökhelyettese. A sors különös fintora, hogy pontosan két évvel ezelőtt, március 15-én Sólyom László köztársasági elnök a magyar köztársaság ezüst érdemkeresztjét adományozta Fejér Józsefnének, a 13. kerület nyugalmazott szociális ügyintézőjének.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr461042030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2009.04.02. 21:20:38

Gyorsan felkerül a kurucra.
Sokan megköszönik majd neki!