Az átlagosnál jóval mozgalmasabb volt a XIII. kerületi képviselőtestület március 12-i ülése. Napirend előtt öten szóltunk hozzá, én a Jobbik szégyenteljes templomi fellépését kifogásoltam. A testület szocialista többsége döntött a korábban már itt is tárgyalt Pozsonyi út - Ipoly utca sarki háztömb szabályozási tervéről, erről már korábban a blogon is volt szó. A szabad demokrata képviselők nem vettek részt a szavazásban, ugyanis hiába van a tervnek rengeteg pozitívuma - 3600 négyzetméter új park létesül, épül egy mélygarázs, eltűnik onnan két, Újlipótvároshoz méltatlan állapotú épület - a beruházással kapcsolatban komoly aggályaink vannak.

Ugyanis az MSZP-s és MDF-es képviselők szavazataival döntöttek az Pozsonyi út-Ipoly utca sarkán levő telek árverésen való meghirdetéséről, 115 460 Ft + ÁFA négyzetméteráron. Bár ez az ár a licit során még módosulhat, mégis, szemérmetlenül alacsony. Ráadásul, az önkormányzat kötelezettséget vállal, hogy 400 000 Ft + ÁFA négyzetméteráron, összesen 160 millió forintért (ÁFA nélkül) visszavásárol egy orvosi rendelőnek kialakított helyiséget. Rengeteg kételyünk van az ügylettel kapcsolatban, ezért nem tudtuk támogatni egyik elemét se.

Ezen felül is számos előterjesztést tárgyaltunk, például a rendőrkapitány éves beszámolóját, valamint a közbiztonsági koncepció időarányos teljesüléséről szóló előterjesztést. Döntöttünk az iskolahálózat racionalizálásáról, így a jövőben a Kassák Lajos Gimnázium tanulóit átveszi kerületünk egyik legszínvonalasabb iskolája, a Németh László Gimnázium. Amennyiben a blog bármelyik olvasójának kérdése van a többi napirendről, szívesen válaszolok.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr961000090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizöntő 2009.04.05. 08:18:16

A templomi politizálás etikátlan,hiszen mi a hivők Isten keressük,követjük a hitéletem és nem mást. A politizálás is helyénvaló a társadalomban de NEM A TEMPLOMBAN ! Ezügyben igazán felemelhetné a szavát valamelyik országgyülési képviselő !
Aztán tudjátok-e hogy egy katolikus 6 azaz H A T évig tanul amig munkába állhat papként ? PAZARLÁS .Tudjátok hogy a katolikus egyetemeg bölcsész és jogász képzés is van ? MIKÖZBEN PAPHIÁNY,többszáz állás betöltetlen vidéken. Sajnos visszaélnek a közpénzzel való támogatottsággal és PAZAROLNAK !

vizöntő 2009.04.05. 08:19:34

A vatikáni szerződést ideje felmondani ! Takarékoskodjanak az egyházak is....

andrish 2009.05.13. 22:53:58

Azért a Németh László elég messze van Kassáktól. Bár a Kassák épületét valóban el lehet adni jó pénzért. Biztos, hogy a zsúfolt városban kell az iskolahálozatot racionálni? És mi lesz a Kassák épületével. Remélem szállodát csinálnak. Ha vicces akarnék lenni megkérdezném, hogy van-e 200000+1 eladható négyzetméter még Angyalföldön? De nem vagyok vicces. Kissé zavar, hogy asszisztálsz ehhez a szarhoz. Ezért fogok idén az LMP-re szavazni.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.05.14. 02:52:10

@andrish: A XIII. kerületben a megszüntetett oktatási intézmények épületeit senki sem értékesíti, azok önkormányzati tulajdonban maradnak, oktatási célra szokták bérelni. Ez a konstrukció azért jó, mert később, ha nő a gyerekek száma a kerületben, újra be lehet indítani az iskolákat.
A Kassák Lajos Gimnázium tanulói is magasabb színvonalon tudnak tanulni, ha a Németh László Gimnáziumban folytatják tanulmányaikat, minden mérőszám erről tanúskodik.
Hiába "zsúfolt a város", ha nincs elég diák, értelmetlen fenntartani a nagyobb létszámra tervezett intézményrendszer egészét. A diákoknak sem ez az érdeke, inkább járjanak színvonalasabb iskolákba, mint hogy kevesen tanuljanak rosszabb színvonalon.

Ha az "eladható négyzetméterekről" érdeklődsz, kérlek olvasd el az Ipoly utcai ingatlan elherdálásáról szóló bejegyzéseket (ilyenmasholnincs.blog.hu/tags/ipoly_utca). Soha nem támogattam olyan előterjesztéseket, amelyek a kerületi ingatlanvagyon elkótyavetyéléséhez járultak hozzá, a jövőben sem fogom ezt tenni.

Természetesen tiszteletben tartom, ha az LMP-t szeretnéd támogatni, azonban, ha ennek a kerületi ingatlanokkal kapcsolatos hozzáállásunk az oka, kérlek, tájékozódj, mielőtt megalapozatlanul döntenél.

andrish 2009.05.14. 11:59:32

@Mdavid: Kedves Dávid! Szerinted mennyi az esély rá, hogy a kerület egy frekventált helyen lévő ingatlant megtart, főleg ha az a kerület MSZP-s vezetésű. Nyilván, ez nem a te hibád, de sajnos látom az épület jövőjét (remélem nem így lesz). Úgy gondolom, hogy az egész egy jó kis ingatlanpanama része (lásd. Szabó Ervin Gimnázium). Úgy gondolom, hogy a szavazással együtt meg kellet volna pontosan fogalmazni, hogy milyen célra hasznosítsa a kerület az épületet. (pl. Művház), és jó lett volna, ha mondjuk a BKV-val közösen létesítetett volna a kerület egy buszjáratot ami az Árpád hídtól elmegy a Németh Lászlóig, mert így egyszer biztos át kell szállni.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.05.14. 15:50:33

@andrish: Jósolni nem szeretnék, de eddig a kerület nem adta el egyik oktatási célú épületét sem. Csak hasonló célra hasznosítják ezeket az ingatlanokat, másra nem is nagyon alkalmasak. Ha esetleg el akarná adni valami, erre térjünk vissza akkor.

Nemsokára épül az Újlipótvárosi Közösségi Ház, Angyalföldön 3 éve több mint 1 milliárd forintért újították fel a József Attila Művelődési Központot, a Kassák épületétől pár száz méterre van a Láng Művelődési Központ, úgyhogy szerintem egy negyedik művházra nincs szükség.
Ami a buszt illeti, szerintem egy átszállás vagy egy kis séta még nem tragédia, maximum 20 perc az út az Árpád hídtól. Ráadásul a mostani kassákos diákok sem mind az iskola közvetlen közelében laknak. A közeli, új bringaúton viszont kitűnően lehet közlekedni a két iskola között :)
süti beállítások módosítása