Mdavid 2009.03.03. 06:00

Ebadó

E-mailben érkezett az alábbi felvetés a kutyatartással kapcsolatos problémákról:
 
Tisztelt Uram! Javaslom, kérem és követelem, hogy  kerületünkben azonnali hatállyal vezessék be az ebadót, melynek mértéke kutyánként  és havonta  minimum 5000 forint lenne. Akiknek 2 kutyájuk van, azok 12000 forintot fizessenek. A pénzt lehetne a főváros szégyenfoltjainak eltávolítására, közmunkára költeni.
Tűrhetelen, hogy máshonnan elvett pénzből takarítsák el a kutyák piszkát. Ezen összegből segíteni lehetne jónéhány munkanélküli és dolgozni akaró emberen és nem kellene lépten-nyomon kutyapiszokba botlani. Nem tudom, szokott-e Ön gyalog is járni errefelé, mert ha igen akkor észrevehette,  hogy itt csak lehajtott fejjel szabad közlekedni a járdán.
Kérem ne hivatkozzanak egyéb szabályzatokra, ne tehetetlenkedjenek tovább ez ügyben, kizárt dolog, hogy ne lehetne ezt az egyebek mellett közegészségügyi problémát rendeleti úton //mert jó szóval nem megy/, adó/járulék/díj stb. útján/ nevezzék ahogy akarják/ megoldani.
 

A végén kezdve, természetesen én is járok gyalog a kerületben és a városban, itt élek és a lehető legritkább esetben ülök autóba Budapesten, gyalogolok, biciklizem és a közösségi közlekedést használom. Abban mindenképpen egyetértünk, hogy a nagyvárosokban jelentős problémát okoz az állattartás, főleg akkor, ha nem az együttélés szabályainak megfelelően történik. A kutyapiszok felszedése az elvárható minimum mindenkitől, aki az utcán sétáltatja az állatok, a gazdák óriási többsége ezt meg is teszi. A jelenleginél jóval szigorúbban járnék el azokkal szemben, akik nem takarítanak fel kutyájuk után. Ehhez azonban több közterület-felügyelőre lenne szükség, aki ezt ellenőriznék.

Szabad demokrata képviselőként nem navagyok híve az értelmetlen adóztatásnak, nem látom, hogy a kerületnek miért okoz évi 60 000 forint kiadást egy itt tartott kutya, amit a gazdáknak kellene megtéríteni. Azt ugyanis mindenképpen el kellene kerülni, hogy egy önkényesen kiválasztott csoport megsarcolásával fedezzünk egyéb kiadásokat. Éppen ezért jelenleg nem látom időszerűnek az ebadó bevezetését, ha azonban változik az állattartás helyzete, még vissza lehet rá térni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr8973593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizöntő 2009.04.05. 08:28:28

Be kellene vezetni az EBADÓ intézményét amely önkormányzati rendelettel kivethető helyi adó lenne 100 százalékban helyben felhasználható !
Az oltási teher miatt AMUGY IS nyilvántartást vezetnek az ebekről....
Bevétele lenne a településnek ugyanakkor mérsékelné az ugatógépek számát. Sehol a világon annyi kullancsgyüjtő bolhás mint hazánkban. SZÉGYEN !

vizöntő 2009.04.05. 08:32:06

Sajnos a közterületfelügyelők inkább csak sétálgatnak Bpesten a kirakatokat és a junior lányok formás fenekét nézegetik...de a póráz és szájkosár nélküli dögök csabadon csatangolnak....tőlük nem várható komoly eredmény.ALIBIZNEK !
Ahogyan a problémát kikerülő képviselők,politikusok is ALIBIZNEK !

merre? 2009.06.10. 14:24:40

"Jelenleg nem látom időszerűnek az ebadó bevezetését, ha azonban változik az állattartás helyzete..."

mégis minek kellene változnia, hogy időszerűnek lásd a helyzetet te szerencsétlen?
ha már combig ér majd a fos az utcákon, akkor időszerű lesz?
most, hogy csak bokáig ér, nem az, mi?

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.06.10. 14:27:40

@merre?: További jó szórakozást kíván a "szerencsétlen"

:)))

merre? 2009.06.10. 15:31:15

wow, ez igen, ez aztán a válasz.
született politikus vagy, ne hagyd abba.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.06.10. 15:35:44

@merre?: Amilyen az adjonisten.. :)
Komolyabbra fordítva, akkor, ha van rá garancia, hogy a kutyák után beszedett pénzt az általuk okozott szemét eltakarítására fordítják, hatékonyan.

Ma is bírságol meg kutyásokat a közterület-felügyelet, csak éppen ez a pénz megy a feneketlen kútba. Ennek meg nincs értelme. Kihelyeztek ún. "kutyapiszok gyűjtőket", teljesen értelmetlenül, mindenki szemetesnek használja, attól ugyanis nem lesz kevesebb kutyapiszok, hogy az egyik kuka zöld, a másik meg narancssárga.

Liloka 2011.04.01. 09:18:04

Kedves Olvasók!

Sajnálattal olvastam a fenti "kérést".
Kérem ne általánosítsanak! Gondoljanak azokra akiknek a kutya szükséges az élhető élethez, mint pl a vakvezetőkre, vagy a segítőkutyásokra.
És személy szerint a kutyát a gyermek lelki egészségének helyreállítására vettem magamhoz. Gondosan odafigyelünk hogy a kutyapiszok ne az utcán maradjon, biztosítom a kutya tanítását még akor is, amikor ez jelentős anyagi teher számomra.
Támogatom hogy a kutyatartás legyek bizonyos feltételekhez kötve, de nem értek egyet azzal hogy ez az anyagi terheléssel elérhető. Sőt lehetséges hogy azok akik most odafigyelnek, nem fognak, mert hisz joggal gondolnák hogy fizetnek azért hogy felszedjék helyettük a kutyapiszkot.
Javaslom hogy az esetleges ebadó legyek feltételhez kötve, mint pl lehessen a kutya tanítatására fordítani. Legyen szankcionálva mindaz ammi a társadalom számára nem elfogadott, mint a kutyapiszok othagyása, vagy a szabadon szaladgáló kutyák.
Köszönöm a figyelmet!