Gabrius még a blog indulásakor vetett fel egy problémát:

Örömmel vettem kezdeményezésüket, amelyben valóban a probléma felvetés és megoldás közös lehetőségét látom.
Alapvetően kettő problémát szeretnék felvetni, amelyek, mint Lehel Tér környéki lakost komolyan érintenek.

Hiába fejeződött be a Váci út és a Gogol utca kereszteződésében az úttest egy részének visszaburkolása , a közvetlen balesetveszély (életveszély) még mindig fent áll az útburkolati jelek hiányos, illetve abszolút ellentmondásos felfestése miatt. Jelenleg a balra kanyarodó sáv teljesen a szemben lévő forgalom irányában van felfestve (Duna felől a Váci út felé közelítve), ami abszolút életveszély (valamikori forgalomeltérítés miatt). Ezen, aránylag széles úton nem látható, egyáltalán, hogy hova kellene besorolni a különböző irányba tovább menni szándékozó autósoknak!!!

Az útburkolati jeleket csak akkor lehet felfesteni, ha tartósan -5 Celsius-fok feletti az útfelület hőmérséklete. Most hiába helyeznének el ott bármit, nem maradna meg. A kereszteződésben komoly forgalmi változások lesznek; a kerékpárút építésével párhuzamosan a Bulcsú utca is egyirányú lesz.

A kerületi közútkezelőnek jelzem a problémát, remélem a lehető leghamarabb orvosloni tudják.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr9936458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apa_ 2009.02.26. 09:21:36

Bár nem a fenti "piac" hoz tartozik szorosan , de ez is egy meglehetősen PIAC története!
Ezek után mit is várhat az ember, vagyis minden ember egyforma jogokat kap, és ..........


Ráckevén.
Szerda, piacnap. Láttam a hídon átmenve a nyüzsgést a Dunaparton. Gondoltam, lenézek, biztos van kürtős kalács, de ha az nincs is, legalább egy szendvicset magamévá teszek.

Alighogy lementem, a piacot ellepték a vámosok, rendőrök és APEH ellenőrök. Szépen járták sorra a kiskereskedőket: a magyar almát áruló magyar nénitől kérték az őstermelői igazolványt, amit persze nem tudott felmutatni (azért a pár almafáért, ami a kertjében van, nem fogja kiváltani, többe kerül az utánajárás meg az illeték, mint ami az egy évi bevétele az almákból). Ha nem tudott valaki számlát adni, büntetés, ha nincs őstermelői igazolvány, büntetés, ha nem tudja valaminek az eredetét igazolni, büntetés. Valamit mindenhol találtak, én legalábbis nem láttam egyetlen magyar árust sem, aki megúszta volna.

Ezen meg sem lepődtem, a következő esemény azonban egyszerre meglepett, felháborított és iszonyatos dühöt keltett bennem. Ugyanis amikor cigány árusokhoz értek (ők nem terményeket, hanem pulóvereket, lámpákat, ilyen-olyan kisebb használati tárgyakat árulnak - bizonyára olcsón vették, nagy tételben), egyszerűen kikerülték őket.

Egyszerűen nem hittem a szememnek. Egyetlen cigányt nem büntettek meg. Nem kezdtem el balhézni, túl sok volt az ÁVÓs, inkább csak megkérdeztem csendben az egyik árust, hogy hogy is van ez. Odahajolt hozzám, hogy senki ne hallja: "Nem tudunk mit tenni, ha szembemegyünk a rendőrökkel, APEH-osokkal, ránk szállnak. Ráadásul ha miattam büntetnének meg egy cigányt, hát volna mitől rettegnem. Féltem a családom." Később az egyik magában morgó helybelitől kérdeztem, hogy így van-e ez mindig, és megerősített: igen, nem ez az első eset. Tavaly a híd túloldalán lévő hotelbe "bevette" magát vagy 40-50 APEH-es, és másnap elözönlötték a piacot, olyan szinten, hogy se ki, se be. Csak a magyarokat büntették. Egyetlen cigányhoz nem mentek oda.

Végül hányingerem lett. Ezt pedig egy jól szituált kancigány okozta, aki, miután kikerülték a dézsma szedők a standját, átröhögött a már megbüntetett, vele szemben lévő magyarhoz, hogy "na, adjak számlát, he?", és röhögött tovább.

Na ez már aztán vérlázító!