Köszönöm figyelemfelhívó levelét, mely célbe ért, hisz tudatos állampolgár lévén időnként szót emelek, ha valami nem tetszik nekem.

Aktuális témám lakóhelyem környezete. A Teve utcában lakom, közel a Lomb/Petneházy háromszögű területen lévő "Vasaló-házhoz". Egy lakossági fórumon az hangzott el, hogy a házat le kívánják bontani, ennek legalább 6 éve már.
Kérdés: ismeretes-e a tervezett lebontás időpontja?

Témához kapcsolódó, hogy a "Vasaló-ház" mögött lévő terület ismereteim szerint parkoló terület lesz, vagyis lakóházam közvetlen tőszomszédságában. Érdekel, mikor. Ha jól tudom, az ingatlan az ORFK melletti terület tulajdonosa, ahova magasházat terveznek (Raiffeisen Bank Közép-Kelet Európai székháza). Mikor épül ez meg?

A "Vasaló-ház" egy két szintes, leromlott állapotú épület, teljes egészében önkormányzati tulajdon. Az érvényes szabályozási alapján a ház bontható, alatta két szintes mélygarázs alakítható ki úgy, hogy a felszínen parkot kell létesíteni. Természetesen ez a beruházás csak akkor valósulhat meg, ha a házban élő bérlőkkel megyeznek és megfelelő körülmények közé tudnak költözni. Mivel ez a beruházás csak tisztán üzleti alapon képzelhető el, várhatóan csak középtávon lesz rá befektető. Sajnos a kerület vezetése már több eredménytelen pályázatot hirdetett meg mélygarázsok építésére.

A tervezett magasház jó ideje vita tárgya, ugyanis mást szeretne a főváros és mást a kerület vezetése. Ezen a telken valóban a Raiffeisen Bank tervezte megépíteni székházát, azonban sajnos úgy tervezték 90 méter magasra, hogy erről elfelejtettek egyeztetni a fővárossal. Így hiába rendeztek lézeres bemutatót és állapodtak meg a kerület vezetésével, a főváros a hatályos szabályokra hivatkozva nem adta meg az építési engedélyt.

Ebben az ügyben a két érintett önkormányzatnak (Főváros és XIII. kerület) kell egyetérteni, amíg ez nem történik meg, felesleges nagyszabású beruházásokat tervezni, valamelyik érintett ellenállásán meg fog bukni a terv, legyen az bármilyen értékes és nagyszabású.

Az érvényes szabályozási terv alapján 30 méter a magassági határ, amíg ez nem változik meg, legfeljebb egy tízemeletes panelház méretű épületet lehet emelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr96896174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.