nover 2009.01.17. 15:46:54

T. Képviselő Úr!
A Pannónia és a Révész utca sarkán lakom. A parkolás az utóbbi fél évben tarthatatlan. Idegenek reggel beállnak, elfoglalják a törzslakók elől a helyeket. Vígan trolira szállnak, és este elviszik az autójukat. Ígéretet kaptunk, hogy tavaly szeptemberben parkoló órákat kapunk. Azóta sincs semmi fejlemény. Vasárnap este, ha az ember hazajön 6 óra körül, többszöri próbálkozásra kap parkoló helyet. Plusz épül a felnőtt rendelő tavaly május óta kisebb nagyobb eredménnnyel, ahonnan szintén elvettek parkolóhelyeket. Mikor lesz végre rend? Blogjához gratulálok, sok sikert munkájához! Szives válaszát várom. Köszönöm.

 

A XIII. kerület képviselőtestülete 2008 szeptemberében döntött a parkolási zónák kiterjesztéséről, így idén februártól a Vizafogón is megjelennek az órák és fizetni kell az autók várakozásáért. Ez várhatóan jelentősen enyhíti a környék parkolási gondjait. Valószínűleg ez okozta a félreértést, a döntést valóban szeptemberben hoztuk meg, a végrehajtása azonban időigényes; be kell szerezni az órákat, az ott élőknek matricát igényelni, így évente egyszer lehet csak kiterjeszteni a parkolási övezeteket.

Ezen kívül még három övezettel bővül az a terület, ahol fizetni kell a parkolásért. Az előzetes számítások szerint a kialakítás költsége 416 millió forint lesz, az éves működtetés 51,5 millió forintba fog kerülni. A várható bevételeket évi 332 millió forintra becsülték, de szerintem nem is a befolyó összeg a kerületben élők elsődleges haszna. A fizető parkolás kiterjesztésének eredménye kisebb átmenő forgalmat, kevésbé zsúfolt kerületet, egyszóval élhetőbb környezetet jelent majd.

A parkolás költségeiről bővebb információ az Index cikkében található itt.

A jókívánságokat köszönöm, remélem valóban hasznos lesz ez a kísérlet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr87886256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nover 2009.01.24. 17:57:09

T.Képviselő Ur!
Elnézését kérem,hogy újra zavarom,de a mai nap folyamán az egyik szomszédom mondta,hogy a BÖP-től levelet kapott(Jan 22 dátummal) szintén a parkoló órákkal kapcsolatos kérdéseire.Amiben közölték,hogy 2009.szept nél elöbb nem lesz parkolo óra,legyen türelemmel.Akkor most mi a helyzet? Köszönöm segitségét.

balib 2010.03.25. 20:05:13

Komolyan ilyen hülyének nézik az embereket, hogy a parkoló óráért könyörögnek a lakók?! A parkoló órák célja , hogy a belvárosban ne menjenek be az emberek autóikkal! A lakótelepen élnek az emberek, ott laknak , teljesen céltalan a parkolóóra! Hacsak valakinek, valakiknek anyagi érdeke nem fűződik hozzá! A belvárosban is disznóság a parkoló óra, míg nem teszik közzé , milyen bevétel származott és mire költötték! Hány méter utat újítottak fel belőle , mennyi játszóteret építettek a bevételből stb.!
A közterület a miénk , ha pénzt szednek az autósoktól, akkor azt ránk költség , ne egy cég tegye zsebre a semmiért a parkoló díjat! Ha a tisztelt Pannónia és a Révész utca sarkán Lakónak problémája van avval , hogy a közterületen elfoglalják a parkolóhelyét, vegyen garázst, vagy azért lobbizzon , hogy csak engedélyért lehessen behajtani a lakótelepre illetve engedéllyel lehessen ott parkolni , sorompós beléptetővel. Olcsóbb lehet telepíteni mint a parkoló órákat és , a kedves Lakó vendégeinek nem kell azt a magas parkolódíjat kifizetni! Nem beszélve azokról akiknek több autójuk van vagy bérlik a lakást , de a tulajdonos miatt nem tudnak bejelentkezni a bérleménybe ! Rengeteg ilyen van, főleg fiatalok!