Az egyik első e-mailben a grillezésről érdeklődtek:

Nemsokára jön a tavasz és utána a nyár. Nincs tetőteraszunk, sem elég nagy erkélyünk, de szeretnék grillezni.
a) Szabad az erkélyen grillezni? Füst, szag? Mit szól a tűzoltóság?
b) Ha ez nem megy, akkor a Szent István Parkban lehetne? Vinném a grillemet vagy
c) 2 db fix grillezőt vehetne a kerület és akkor mindenki, aki akarja, használhatja?
 
Ilyen problémával még nem találkoztam, ugyanakkor szerintem semmilyen előírás nem tiltja hogy valaki grillsütőt használjon az erkélyén, megfelelő tűzvédelmi előírások betartásával. Persze érdemes ezt a béke érdekében megbeszélni a szomszédokkal, bár nem hinném, hogy ez bárkit zavarna.
 
A Szent István parkban házirend szabályozza, hogy mit lehet tenni és mit nem. Ez a szabályozás elég szigorú, nem lehet például biciklivel és görkorcsolyával bemenni, így  - bár a szabály alkotói erre nem gondoltak - a grillezést sem tolerálnák.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr42883063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Kavics 2009.02.16. 20:39:24

Az, hogy lehet-e grillezni?! - Igen! az emberi jóérzés megadja rá a választ ( már amennyiben ilyene van a Tisztelt Grillezni vágyónak!
De én egy ettől "érdekesebb" erkély-problémára hívnám fel a figyelmet!
Kerületünk illusztris része a Hollán Ernő és Katona József utca. E kettő sarkán van egy ház, melynek falát majolika ékesíti, tőle pár méterre a Katona József utcai oldalon, az első emeleti erkélyről ( melyre tábla hívja fel a figyelmet hogy OMLÁS VESZÉLY - naponta több alkalommal, orrfacsaró emberi vizelet folyik a járókelők nyakába!!! Hiába szóltunk a köterületfelügyelőknek, ők mossák kezüket. Mit lehet tenni? Megvárjuk, míg nem csak a lé, de az erkély is a fejünkre szakad!!! Jó a demokrácia, de azzal élni és nem visszaélni kellene.
Aki nem hiszi, járjon utánna, sajnos ez is Újlipótváros!!!
süti beállítások módosítása