Mdavid 2009.01.14. 17:07

Elindulunk

"Ilyen máshol nincs" -  sokszor hangzik el ez a mondat a XIII. kerület vezetőitől sajtótájékoztatókon, lakossági fórumokon, az önkormányzatban. Talán kissé túl sokszor is.
 
Van mire büszkének lennünk, a kerület vitathatatlanul fejlődik, de sajnos hiányosságok is vannak bőven. Például az, hogy nem fejlődik még jobban. Hogy nem oldottuk meg a parkolás kérdését. Pedig a lehetőség adott ehhez, de a sokéves szocialista vezetés mintha némileg lustává tette volna a XIII. kerület önkormányzati képviselőit. Persze a blognak nem az a célja, hogy a negatív kampány eszköze legyen, éppen ellenkezőleg. Segíteni szeretnék.
 
Van egy csomó olyan ügy, amiben tehetünk azért, hogy a kerületünk, az otthonunk élhetőbb, kellemesebb legyen. Ennek egyetlen akadálya van, az információhiány. Igaz ez a lakókra, a választókra, és néha bizony igaz ez a képviselőkre is. Ma, a XXI. században már nem elég havonta egyszer megtartani fogadóóráinkat, ennél többre van szükség. Ez a blog tehát azért indul, hogy ezt a problémát kiküszöbüljük.
 
A cél valami olyasmi lenne, hogy a blog olvasói, a kerület lakói vagy az itt dolgozó emberek megírják gondjaikat, problémáikat, kérdéseiket, legyen ez bármilyen, aprónak tűnő dolog is; tudom, sokszor ezek a legbosszantóbbak. Én pedig legjobb tudásom szerint válaszolok. Az még jobb, ha olyan dolgok kerülnek elő, amik eddig esetleg elkerülték az önkormányzat, a képviselőtestület figyelmét. Hiszen azért dolgozunk ott, hogy az ilyen ügyeket megoldjuk. És nem tagadjuk, persze reménykedünk abban, hogy a választók ezt szavazatukkal meghálálják.
 
Mindenkit arra szeretnék buzdítani, hogy kérdését, óhaját, panaszát írja meg. Kikerül ide a blogra, én pedig válaszolok, cselekszem, tudósítok az ügy alakulásáról. Ha az effajta együttműködés állandósulni tud, abból mindenkinek csak előnye származhat. Meglátjuk, mi sül ki ebből a kísérletből. Afféle szolgáltató-blog lenne, csak persze ingyenesen. Remélem, igazi élő online fórum alakul ki ezen a felületen. Azt is remélem, szeretni fogjátok. Annyi már most biztos, hogy
 
ilyen máshol nincs.
 
Merker Dávid
önkormányzati képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr47877715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

johnemese 2009.01.14. 21:39:00

Sok sikert, sok megosztható információt és sok választói kérdést legkreatívabb képviselőnknek :-!

gabrius 2009.01.15. 21:42:45

Tisztelt Képviselő Úr!

Örömmel vettem kezdeményezésüket, amelyben valóban a probléma felvetés és megoldás közös lehetőségét látom.
Alapvetően kettő problémát szeretnék felvetni, amelyek, mint Lehel Tér környéki lakost komolyan érintenek.

1.) Hiába fejeződött be a Dózsa György út és a Gogol utca kereszteződésében az úttest egy részének visszaburkolása , a közvetlen balesetveszély (életveszély) még mindig fent áll az útburkolati jelek hiányos, illetve abszolút ellentmondásos felfestése miatt. Jelenleg a balra kanyarodó sáv teljesen a szemben lévő forgalom irányában van felfestve (Duna felől a Váci út felé közelítve), ami abszolút életveszély (valamikori forgalomeltérítés miatt). Ezen, aránylag széles úton nem látható, egyáltalán, hogy hova kellene besorolni a különböző irányba tovább menni szándékozó autósoknak!!!
2.)
A West-End felől haladva a Lehel út jobb oldala nem parkolási zóna. Ezt tudja már mindenki, ezért az itt lakóknak esélyük sincs gépkocsijaik leparkolására, mivel a fővárosba beérkező autósok kedvenc parkolóhelyévé vált. A Dévai utca egyik része parkolási,- másik része ezen kívüli zóna. Aki pont kívül esik e részen esélye sincsen, hogy leparkoljon legálisan az otthona közelében mert, az teljesen elfoglalt.
Megoldás: E területet is nyilvánítsák parkolási zónának, ezáltal még jobban csökkenthető a városunkba érkező kipufogó gázok mennyisége, valamint élhetőbbé tesszük saját, XIII. kerületi lakosok életét.
Előre is köszönettel: Gabrius

Firenze 2009.01.16. 22:26:58

Kedves Képviselő Úr!
Több szelektív kukát szeretnék, de leginkább a Visegrádi u. és Bessenyei út sarka környékén. Megkerestem az illetékes szervet, azt a választ kaptam, hogy nincs mód itt elhelyezni, ballagjak el az Ipoly utcáig. Ezt, mint lelkes környezetvédő meg is teszem, de sajnos a szelektív szemétgyűjtő mindig tele van (főleg a papír). Ilyenkor átmegyek a Lehel térre ahol ugyanez a helyzet. Miért nem lehet több szelektív gyűjtőt kihelyezni ha szerencsére használják az emberek?
Köszönettel
Viki

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.01.17. 09:05:57

@gabrius: Kedves Gabrius, ami az első kérdést illeti, szívesen segítenék, de valami félreértés lehet; a Gogol utcának és a Dózsa György útnak nincs kereszteződése. :)

A parkolással kapcsolatos kérdésre külön bejegyzésben fogok válaszolni.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.01.17. 09:15:10

@Firenze: A szelektív hulladékgyűjtőkkel valóban sok bosszúságunk van, pedig kevés ilyen hasznos és előremutató kezdeményezés van a fővárosban. A kerület illetékesei sajnos valóban elég rugalmatlanok, korábban a Pozsonyi út és az Ipoly utca sarkáról minden különösebb értesítés nélkül szállították el a szigetet "lakossági panaszokra" hivatkozva.

Ami a gyűjtők ürítését illeti, minden hétköznap más fajta hulladékot visznek el feldolgozni, így ez a rendszer sajnos elég rugalmatlan, hiába keletkezik sokkal több papírszemét, azt is csak hetente egyszer tudják elszállítani. Ráadásul ez viszonylag nagy teret igényel, a teherautók nem férnek el bárhol, ezért nem lehet számos helyre szelektív hulladékgyűjtőket kitenni.

Bár a kerületben bővítik a rendszert, számomra egyértelmű, hogy középtávon más megoldást kell keresni, ez pedig a gyűjtés házankénti megszervezése.

nover 2009.01.17. 15:46:54

T.Lépviselő Ur!
A Pannónia-Révész u sarkán lakom.A Parkolás az utóbbi 1/2 évben tarthatatlan.Idegenek reggel beállnak,elfoglalják a törzslakók elől a helyeket.Vigan trolira szállnak,és este elviszik az autójukat.Igéretet kaptunk,hogy tavaly szept-ben parkolo órákat kapunk.Azóta sincs semmi fejlemény.Vasárnap este ha az ember hazajön 6 óra körül,többszöri próbálkozásra kap parkolo helyet.Plusz épül a felnőtt rendelő tavaly Május óta kisebb nagyobb eredménnnyel,ahonnan szintén elvettek parkolo helyeket.Mikor lesz végre rend?Blogjához grtulálok,sok sikert munkájához!Szives válaszát várva.Köszönöm

nover 2009.01.17. 15:48:06

Bocsánat elütöttem egy billentyüt!Képviselő akart lenni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.01.23. 01:31:07

nekem csak egy kérdésem lenne.
Nagyon felháborodtál azon, hogy a 13. kerületben is alkohol tilalom lesz. Akkor miért is szavaztál úgy, hogy tartózkodsz.

Van egyébként erre egy a poszt a témáról:

sardobalo.blog.hu/2008/11/11/az_alkohol_es_toth_jozsef