Tisztelt Miniszterelnök úr!

 

1241-ben a tatár seregek, megsértve a Magyar Királyság szuverenitását, három oldalról támadtak hazánkra. A megszállók elleni hadakat IV. Béla király a Rákos mezejére, a XIII. kerület mai területére hívta össze. A világméretű összesküvés következtében dicső seregeink ideiglenesen vereséget szenvedtek, s az Ön közvetlen elődei, Batu kán és Szübötej fővezér itt csalták aljas módon csapdába Ugrin kalocsai érsek seregét is.

Ön, mint Mongólia jelenlegi miniszterelnöke tervezett látogatásával súlyosan megsérti a Magyar Köztársaságot, különös tekintettel Budapest Főváros XIII. Kerületének lakosságára. Nekünk nap mint nap szembesülnünk kell barbár elődei pusztításának nyomaival, azt a földet tapodjuk nap mint nap, ahol Önök irtózatos, embertelen pusztítást vittek véghez. Éppen ezért Ön, Miniszterelnök úr - hasonlóan Batu kánhoz és Szübötej fővezérhez - nemkívánatos személy Angyalföldön és Újlipótvárosban.

E levelünkben éppen ezért arra kérem, hogy európai látogatásai során kerülje el Budapest XIII. kerületét, más útvonalat válasszon, ha mindenképpen ide kíván jönni. Amennyiben mégis a XIII. kerületen áthaladva érkezne Európába vagy távozna onnan, azt durva provokációnak és eme dinamikusan fejlődő kerület elleni sértésnek lehet csak tekinteni.

Ha Ön, mint Mongólia miniszterelnöke e kérésünk ellenére a XIII. kerületen áthalad, durván megsérti az egyetemes jóízlést és a XIII. kerület szuverenitását. Ennek a diplomáciai kommunikációnak a semmibevétele a kétoldalú mongol-magyar viszonyban meglévő feszültség további tudatos növelését jelentené. Az Ön áthaladása kerületünk Ulánbátor és Angyalföld-Újlipótváros diplomáciai viszonyában példa nélküli esetet jelentene, Ön ebben az esetben tudatosan lábbal tiporná a diplomáciai szokásokat.

Természetesen magánszemélyként bármikor szívesen látjuk, szabadon lófrálhat kerületünkben , nyalogathatja kiváló fagylaltjainkat, és nem éri semmilyen hátrány, ha mongolul beszél, azt kivéve, hogy senki sem fogja megérteni Önt. Jelen tiszteletteljes kérésünk teljes mértékben összhangban van az Európai Unió rendelkezéseivel és a magyar törvényekkel.

Újlipótvárosban, 2009. szeptember 9.

Merker Dávid

Budapest Főváros XIII. kerületének önkormányzati képviselője

 

U.i.: levelem egy tanulási folyamat része, Balassagyarmat toleráns, európai és haladó szellemiségű vezetőinek mintáját követem, akik hasonló levelet írtak Robert Fico szlovák miniszterelnöknek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr591370752

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezt ne, ha lehet... 2009.09.09. 20:30:37

Balasagyarmat polgármestere most azt hiszi magáról, hogy jaj, de jópofán visszavágott Fico-éknak: Balassagyarmat vezetői arra kérik Robert Fico szlovák miniszterelnököt, más határátkelőhelyet válasszon, és kerülje el Balassagyarmatot, amikor csütörtök...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én58 2009.09.10. 00:58:11

Merker Dávid most azt hiszi magáról, hogy jaj, de jópofán visszavágott Balassagyarmat vezetőinek, arra kérik Robert Fico szlovák miniszterelnököt, más határátkelőhelyet válasszon, és kerülje el Balassagyarmatot, amikor csütörtökön a közeli Szécsénybe utazik, hogy találkozzon Bajnai Gordon magyar kormányfővel. Levele ugyan egy tanulási folyamat része /szerinte/, de úgy tűnik, valami miatt sajátosan értelmezi a magyar történelemből tanultakat.. Elköveti ugyanis azt a hibát, hogy bizonyos fogalmakat nem korhű környezetbe helyez. "A világméretű összesküvés" ugyanis nem jellemezheti a tatárok lineáris irányú, Eurázsia területéhez képest pitiáner bőszülését. Nem illik összemosni egy másik népcsoportra alkalmazott, esetükben jóval valósághűbb terminus technikus-szal. A legnagyobb baj az, hogy Merker Dávid - minimum középiskolai tanulmányai okán /Lauder Javne/ - tudja ezt jól...

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2009.09.10. 01:54:00

Merker Dávid!

Izzadságszagú igyekezeted, hogy felhívjátok magatokra (Szadesz) a figyelmet, kijelenthetem megint nem sikerült. Egyes! Leülni...

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.09.10. 08:41:46

@én58: Ha már zsidózik, akkor tessék szépen kimondani :) Középiskolai tanulmányaimat az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájában végeztem, de hogy ne sérüljön az elmélete, jobb, ha tudja, a háború előtt az épület zsidó gimnáziumként üzemelt. Biztos maradt a falakban valami..
@replikátor: Érdemes kicsit visszaolvasni, az SZDSZ-ből júniusban kiléptem. Viszont azt nem értem, ha nem sikerült felhívni a figyelmet, akkor te hogy kerülsz ide?

JokerZ 2009.09.10. 10:37:15

Most nem azért, de ekkora sületlenséget. Mindenki tudja, hogy a mongolokat speciális középkori távirányítókkal vezérelték a tel-avivi szakállas zsidók. Az volt a céljuk, hogy a magyarokat kiirtva megágyazzanak a sukorói kaszinó akadálytalan felépítésének.

Egyébként annyira várom a gyalázkodó kommenteket, a habzó szájú primitíveket, akik életük nagy részét gyűlöletes kommentek írásával töltik. Csak egyszer gondolnának bele, hogy ezt a kiváló, előremutató hangvételt vajon mennyire díjazzák a határon túliak. Hiszen most újra hivatkozhat valamire Fico bácsi, aminek ürügyén elzárkózhat mindenfajta megegyezéstől a mai találkozón.

De legalább megmondtuk neki mi is. Jól.

replikátor · http://reszegekistene.blog.hu/ 2009.09.11. 01:51:10

@Mdavid: óhhh... bocsáss meg, átfogalmazom... :)

Merker Dávid!

Izzadságszagú igyekezeted, hogy felhívjátok magatokra (libsik) a figyelmet, kijelenthetem megint nem sikerült. Egyes! Leülni...

ui: készülsz az új pártba? :D (fodi már készíti a terepet)

bozgor 2009.09.16. 10:53:14

Miért kellene ehhez kommentár.
Ez magáért beszél:(

Komponista 2009.09.30. 09:34:37

Merker Dávid "levele" ártalmas és szükségtelen indulatokat gerjeszt, semmi szükség nincs rá. Sajnálatos, hogy aláírása mellé odabiggyeszti azt is, hogy XIII. kerületi képviselő. Ezzel az egész önkormányzatra rossz fényt vet. Már máshol is jeleztem: listán kapott képviselőségéről szerencsés lenne mielőbb lemondania, hiszen a pártból való kilépése óta már csak saját magát képviseli, amire - infantilis és káros magamutogatását látva - nincs semmi szükség.

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.09.30. 09:50:00

@Komponista: Hogyne, már meg is indultak a tatár seregek lóháton elégtételt venni... Gyengébbek kedvéért, ez egy vicc. :D

Komponista 2009.10.06. 15:45:14

Semmiféle "vicc" nem leplezheti a tényt: M. Dávid kizárólag saját magát képviseli, mivel kilépett az őt listán a képviselő testületbe delegáló politikai formációból. Nem elegáns és nem is tisztességes a részéről úgy tenni, mint ha minden a legnagyobb rendben lenne. Sajnálatos, hogy ezt nem képes felfogni és inkább vádaskodik, "magyarázatokat követel", hangulatot kelt. Nos, éppen az ilyen önjelölt, botcsinálta politikusok miatt tartunk itt, ahol vagyunk. Őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy hol állapodik meg végül ez a pojáca.
süti beállítások módosítása