A mai napon a kerület történetében példa nélküli eseményre kerül sor; 9 képviselőtársammal együtt soron kívüli testületi ülés összehívását kezdeményeztük, erre ma 13 órakor kerül sor. Az ügyről, ami miatt erre sor kerül, korábban már volt szó itt, a blogon is. Újlipótváros egyik utolsó beépíthető telkét, az Ipoly utcában, egy sarokra a Dunától és a Szent István parktól mélyen áron alul, 115 460 forint/négyzetméter áron hirdették meg árverésre március 12-én.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A testületi ülés napirendjére egyetlen pontot javasoltunk, a korábbi döntés visszavonását. Ha sikerül érveinkkel hatni a testület többségét alkotó képviselőkre, azzal a kerület egésze nyer. Lehetőséget kapunk arra, hogy jobban előkészítve, magasabb áron adjuk el ezt telket, így a bevételből is színvonalasabb fejlesztések valósulhatnak meg, nem kótyavetyéljük el vagyonunkat. Amennyiben az eddigi szomorú gyakorlatnak megfelelően érdemi vita helyett a frakciófegyelem fog dominálni, annak nem egyik vagy másik párt lesz a vesztese, hanem a kerület egésze.

Az a 133 lakó, aki a környező házakból kérte, hogy a testület vonja vissza korábbi döntését, nem pártpolitikai alapon döntött. Ők ugyanis nem azt nézték; ki szocialista, ki liberális vagy ki jobboldali. Nekünk, képviselőknek is ezt kell tenni, nem az előterjesztő személyével törődni, vagy azt nézni, mennyire szimpatikusak vagy antipatikusak a kezdeményező képviselők, hanem minden személyes és pártpolitikai motiváció elé helyezni a kerület érdekét.

Remélem ennek megfelelően fogunk dönteni ma, április 21-én 13 órakor.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr641077416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.04.24. 00:39:52

@Mdavid:

Köszi, közben megtaláltam én is www.stop.hu/articles/article.php?id=483049

Ki a vevő?
És tényleg volt három másik beruházó, "akik visszaléptek a politikai csatározások miatt" ahogyan Hiszékeny állítja?

robinhood 2009.04.24. 12:51:55

Az ülésen felolvastak olyan pályázatot is, aki emiatt a hajcihő végett lépett vissza. Így maradt egy pályázó. Nem lehet, hogy a ti negatív munkátok is besegített ebbe és a végén örülhetett a kerület, hogy valaki azért még is elvitte? Nem kellene talán a versenyhelyzet megteremtése érdekében az ilyen, szerintem a szadesz fennmaradása érdekében tett, önreklámozó tevékenységet hanyagolni? Van elég baj itt Pesten is, amiért jó szívvel kilehetne állni (pl 4-es metró, vagy rákérdezni Demszkyre, hogy mikor utazhatunk már vele?

Mdavid · http://ilyenmasholnincs.blog.hu 2009.04.24. 12:56:32

@robinhood: Kedves robinhood, a testületi ülésen semmilyen pályázatot nem olvastak fel, az illetékes alpolgármester felmutatott két látványtervet.
süti beállítások módosítása