Kevesen tudják, hogy kerületünk egyetlen, nem aszfalttal borított útja rögtön a Szent István park mellett van, a Wahrmann Mór köz egy része ugyanis hivatalosan közútnak számít. Ezen a részen található két rossz minőségű, egy szintes szolgáltató épület, az egyikben közért működött, a másik pedig a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. telephelye.

Erről a területről és jövőjéről többen is érdeklődtek, például az alábbi e-mailben:

Kedves Dávid!
Nem haragszol a kérdésért?/tudom volt tájékoztató...de nem tudtam elmenni/
Mi a sorsa a Kárpát u.-Ipoly u. sarkán levő ABC-nek..illetve a mellette levő "dühöngőnek".
Beépitik?
Remélem néhány sorban válaszolsz

A területre vonatkozó Kerületi Szabályozási Terv (KSZT) módosítása valóban szerepel a következő testületi ülés napirendjén, Borszéki Gyula alpolgármester előterjesztése szerint a Wahrmann Mór közben felszámolnák a garázsokat, parkot alakítanának ki a helyén. A földszintes épületeket elbontanák, helyükön egy 25 méter magas épületet lehetne emelni, ennek földszintjén valamilyen közcélú funkciót kellene elhelyezni. A dühöngő megmaradna jelenlegi formájában.

A tervvel kapcsolatban ambivalens érzéseim vannak; egyrészt pozitívum, hogy végre rendeződhetne a terület sorsa, másrészt komoly aggályaim vannak azzal kapcsolatba, hogy az amúgy is sűrűn beépített, parkolási gondokkal küszködő Újlipótvárosban szükség van-e hasonló méretű épületekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr93973568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taki47 2009.05.16. 18:26:07

én itt lakom az egyik házban, és nem igazán örülök az új leendő háznak. Ugyan a jelenlegi két épületnek sem, de jelenleg is egymás szájában vagyunk, ha még egy új épület lesz, akkor aztán már 110%-os lesz a zsúfoltság.
Lehetne inkább azt is parkosítani, esetleg egy nagyobb közért.
süti beállítások módosítása