Stop Szmog /ebből melyik lehet a vezetéknév?:)/ e-mailben kérdezett. Bár nem kapcsolódik szorosan a kerülethez, de minket is érint, ezért itt válaszolok rá.

Kedves Merker Dávid

Önhöz/hozzád fordulok, mint biciklis ügyekben mozgolódó SZDSZ-es képviselőhöz.
Tudom, hogy az alábbiakban vázolt kérdés nem szűken vett XIII. kerületi ügy, mégis bízom abban, hogy tud(sz) segíteni.

A tavaly őszi CriticalMass napjára (szeptember 22.) időzítve Kóka János egy határozattervezet benyújtásáról tájékoztatta a CM közönségét, amit a tagok általában szkeptikusan, kétkedve, sokan mégis bizakodóan fogadtak:

http://criticalmass.hu/forum/20080922/liberalis-hatarozattervezet-parlamentben

A blogbejegyzés hozzászólásaiból kiderül, hogy a benyújtott tervezet szövege így hangzik:
http://www.parlament.hu/irom38/06294/06294.pdf

maga a H/6294 számú tervezet életútja pedig itt követhető figyelemmel.

Ez alapján úgy tűnik, régen és többszörösen is lejárt a 30 napos határidő, mégsem történt semmi, a bizottsági tárgysorozatba vételre is csak 2 hónap múltán került sor. Bevallom, nem vagyok tisztában a parlamenti munkamenettel - csak a Házszabályból tudok tájékozódni - de nekem határozottan úgy tűnik, hogy ez a kezdeményezés elfelejtődött (vagy ami még rosszabb: sose vették komolyan), egyszóval: állni látszik az ügy.

Kérlek - remélem nem gond, ha végül inkább a tegeződésnél maradok -, ha módodban áll nézz utána, sürgesd meg, vagy ha ezt különböző okok miatt nem teheted, segíts abban, hogy kihez fordulhatok ebben a fontos ügyben.

Köszönettel és üdvözlettel
StopSzmog, aki ezúton is gratulál a blogodhoz.

Ahhoz, hogy egy javaslatból törvény szülessen, először bizottsági üléseken kell véleményezni, ez - elméletben - egyfajta szakmai szűrő lenne, ezt követően döntenek a javaslat napirendre vételéről. Az Országgyűlésben a Gazdasági és informatikai, valamint a Sport és turisztikai bizottságok illetékesek ebben a kérdésben, ezek egyelőre nem tárgyalták. Ezt hivatalosan a válság miatti teendőkkel és a költségvetés előkészítésével indokolták. Hogy ez mennyire komolyanvehető, azt inkább ne firtassuk, azért az látszik, hogy az előterjesztőkön kívül túl nagy érdeklődés nem kíséri a javaslatot a Parlamentben.

A tavaszi ülésszak február 16-án indul, az SZDSZ frakció kezdeményezte, hogy ekkor végre kerüljön napirendre a javaslat, így idén tavasszal megszülethet a törvény.

A bejegyzés trackback címe:

https://ilyenmasholnincs.blog.hu/api/trackback/id/tr82920175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2009.02.03. 20:05:40

Köszönöm a választ, nagy reményekkel várom a tavaszi ülésszakot.
süti beállítások módosítása